18:30

Referat: Heleneholms SK - AIF Barrikaden

Startelvan: C-G - Florian, Henke, Edvard, Stefan - Park, Sandell, Patrik Li, Dennis -
Paul Ö och Johan

Avbytare var Pascal som spelade 35 min som yttermittfältare - först till höger och senare till vänster, Ahmed som spelade ungefär halva matchen som vänstermittfältare, Marck som spelade hela 2:a halvlek - först en kort tid som västermittfältare, därefter som högerback och slutligen Sosa som spelade anfallare hela 2:a halvlek.

I en ganska händelsefattig 1:a halvlek hade Johan ett par lägen som var nära att resultera innan Peter Nilsson - Heleneholms nuvarande tränare och en profil inom Malmöfotbollen efter sina år i IFK Malmö och Eriksfält (m.fl?) - som motsvarade sitt
rykte som superskytt genom att från mycket långt håll sätta ett tungt skott alldeles intill såväl ribba som stolpe. 1-0 tillhemmalaget efter 40 min. Vi spelade inte bra, det var mycket stillastående och ett ofta dåligt passningsspel. Det kändes som om spelarna trodde att segern skulle fixa sig själv utan vår egen medverkan så att säga hur konstigt det än kan låta.

I 2:a halvlek skedde till en början en klar uppryckning och den resulterade också i ett tidigt kvitteringsmål av Johan på en passning i djupled från Fredrik. Ledningsmålet verkade tyvärr inte tjäna som inspirationskälla för oss. Vi såg tvärtom ut att åter falla in i tankegångar om att det här lätt skulle lösa sig. Direkt efter vårt mål hade Heleneholm ett skott i ribbans överkant och strax därefter återtog de ledningen sedan de efter en katastrofal felpassning från oss fått ett friläge framför mål som alltså resulterade.

Ända fram till c:a 20 min före slut fortsatte de att rada upp chanser, bl.a. lyckades de missa ett läge från mindre än 5 meter där målet var helt tillspillogivet. Dock stack vi mitt i deras chanskavalkad emellan med ett stenhårt skott av Sosa där deras målvakt gjorde en mycket fin räddning. Därefter verkade Heleneholm ha sprungit av sig det mesta och vi tog därför över utan att för den skull spela bra, snarare excellerade vi i duttande och felpassningar i största allmänhet.

Nu var det vi som skapade chanser i parti och minut och kvitteringen till slutresultatet 2-2 kom också en kvart före slutet. Det var åter Johan som "målade"
med en boll som med knapp styrfart tog sig över linjen sedan Parks fina inlägg från högerkanten inte riktigt nått klungan framför mål utan gått över till Dennis på vänsterkanten som lyfte in den framför målet där Johan efter lite flipperspel fick in den.

Efter målet hade Patrik Li en nick i ribban med medföljande bra läge i returen som tyvärr missades. Man hade sedan (med minnet från förra matchen mot Heleneholm i minnet då vi ledde med 2-0 fem min före slutet och de kvitterade i matchens absolut sista match) hjärtat i halsgopen när de 3 min före slut fick ett jätteläge att avgöra matchen som de dessbättre missade.

En match där man med tanke på vår på papperet mycket starka laguppställning hade anledning att förvänta sig ett såväl sevärt som effektivt spel från vår sida - kanske i likhet med förra B-lagsmatchen som bjöd på bländande spel - men av detta blev intet. En långa perioder väldigt dålig inställning och ett mycket dåligt passningsspel (som dock i jämförelse med det som presterades i A-lagsmatchen
dagen efter mot Kick framstår som närmast exemplariskt) gjorde att vi bara fick med oss 1 poäng vilket kan bli ödesdigert i slutstriden om vilka lag som ska få stanna kvar.

Första halvlek var som helhet ett sömnpiller för oss åskådare medan
andra åtminstone var händelserikare. Båda halvlekarna var rätt jämna såväl när det gällde spel som chanser och slutresultatet får betecknas som rättvist.

En som i det här ganska negativa referatet bör nämnas i positiva ordalag är Marck. Som högerback blev han en viss injektion för laget. Han gjorde många offensiva löpningar, var alltid spelbar, gjorde en del fina inlägg och serverade också en del fina kortpassningar till sina lagkamrater. Inte minst jobbade han hårt hela tiden.

Statistik: (våra siffror först) Hörnor 4-4, skott på mål 8-10, skott utanför 9-9